Koude macaroni salade

Koude macaroni salade

Met warm weer is het niet altijd lekker om warm te eten, een koude macaroni salade is dan ook een goed idee bij hoge temperaturen. Ik kies er zelf altijd voor om de pastasalade extra koud te laten worden in de koelkast. Heb je hier geen tijd voor, dan kun je de salade ook lauw eten. Deze macaroni salade is gevuld met komkommer, tomaat, peen julienne en gebakken spekjes. Om de salade extra lekker te maken, doe ik er ook een beetje geraspte kaas doorheen. Om niet voor een te vette dressing te gaan, combineer ik mayonaise met Griekse yoghurt. Ik doe er een beetje mosterd en honing bij, om extra smaak toe te voegen. Deze salade kun je ook prima een dag van tevoren maken! Wil je gaan voor een vegetarische macaroni salade? Dan kun je de spekjes weglaten en eventueel vervangen door vegetarische hamblokjes.

Koude macaroni salade bereiden

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even afkoelen. Bak de spekjes lichtkrokant in een pan. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaatjes in stukjes. Meng de macaroni met de komkommer, de wortel, de tomaatjes, de spekjes en de geraspte kaas. Voor de saus meng je de Griekse yoghurt met de mayonaise, de mosterd en de honing. Voeg de saus toe aan de macaroni en groenten en meng alles door elkaar. Verdeel over twee borden en geniet ervan!

Koude macaroni salade

Koude macaroni salade

Een heerlijke koude macaroni met komkommer, wortel, tomaatjes, kaas en spekjes.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 100 gram macaroni
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram geraspte wortel
  • 150 gram gebakken spekjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 125 gram cherrytomaten

Voor de saus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise light
  • 2 tl honing
  • 1 tl mosterd

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzing van de verpakking en spoel vervolgens om met koud water. Zet apart en laat de macaroni even afkoelen.
  • Bak intussen de spekjes op middelmatig vuur krokant in circa 6 tot 8 minuten. Je hoeft geen olie in de pan te doen, want er komt genoeg vet uit de spekjes. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Meng in een grote mengkom de Griekse yoghurt met de mayonaise, de honing en de mosterd.
  • Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd vervolgens in blokjes. Doe dit hetzelfde voor de tomaten. Voeg de komkommer, de tomaat, de peen julienne en de kaas toe aan de mengkom met de dressing en meng alles even goed door elkaar.
  • Voeg dan de macaroni en de spekjes toe en zet de mengkom tot gebruik even in de koelkast.
  • Geniet van de je koude macaroni salade!