Spaghetti carbonara
Hoofdgerecht -⏱️15 min -?2 personen
Spaghetti carbonara, is spaghetti met spekblokjes in een romige saus gemaakt van ei, Parmezaanse kaas en zwarte peper. Ik dacht vroeger altijd dat spaghetti carbonara moeilijk te maken was, eigenlijk geen idee waarom. Dit gerecht staat namelijk binnen 15 minuten op tafel en is daarom zeer geschikt om te maken op een werkdag. In dit gerecht gaan geen groenten, maar die kun je er wel als bijgerecht bij serveren.
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 2 eieren
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 125 gr spek
- 1 knoflookteentje
- Verse peterselie
- Zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak de spekblokjes in een pan in circa 5 minuten lichtkrokant (je hoeft geen boter toe te voegen aan de pan.
- Pel in de tussentijd het knoflookteentje en snijd fijn. Hak ook de peterselie fijn (naar smaak).
- Voeg de knoflook na 5 minuten toe aan de pan en bak even 30 seconde mee.
- Breek de eieren intussen in een mengkom en klop ze los met behulp van een garde of vork. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng er goed doorheen.
- Giet de spaghetti af en draai het vuur onder de spekjes uit. Voeg de spaghetti toe aan de pan van de spekjes en doe hierbij ook het eimengsel. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg zwarte peper toe naar smaak evenals de peterselie. Meng alles nog even goed door elkaar en verdeel over twee borden.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer Italiaanse recepten!