Sperziebonen salade met zoete aardappel

Sperziebonen salade met zoete aardappel
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen

Een heerlijke lauwwarme en vegetarische sperziebonen salade met zoete aardappel, feta, cashewnoten, komkommer en rode ui. De zoete aardappel en de sperziebonen zijn een hele goede combinatie en erg lekker met de feta. Zelf heb ik de zoete aardappelblokjes gebakken in een airfryer, maar je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel te bakken in de frituurpan. Dit is het perfecte recept voor een warme zomerse avond, maar ook in de winter is het hartstikke lekker!

Benodigdheden
  • Airfryer (optioneel)
Ingrediënten
  • 450 gram zoete aardappelblokjes (diepvries)
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 75 feta
  • 1 rode ui
  • 20 gram cashewnoten
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Bereid de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en snijd grote sperziebonen doormidden. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
  • Pel de ui en snijd in blokjes. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de rode ui in circa 5 à 10 minuten zacht. Schep de ui uit de pan en bak dan de cashewnoten kort in dezelfde pan, circa 2 minuten. Snijd intussen de komkommer in blokjes.
  • Schep de aardappelblokjes samen met de sperziebonen en de komkommer in een grote schaal. Voeg de rode ui, de cashewnoten en de balsamico crème toe en schep om.
  • Verkruimel de feta boven de schaal en bestrooi met nog een beetje zout en peper.
  • Geniet van je sperziebonen salade met zoete aardappel.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!