Spinazie-ei rolletjes met zalm
Hoofdgerecht – ? 10 minuten + 40 min oven – ? 2 personen
Dit recept voor spinazie-ei rolletjes met zalm kun je eten als hoofdgerecht, maar het is ook leuk om het te serveren als borrelhapje! Je kunt er dan namelijk een satéprikker doorheen halen en je hebt een overheerlijk hapje. Dit gerecht is heel erg eenvoudig. Je maakt namelijk een omelet in de oven, waarvoor je zelf niks hoeft te doen. Op het eind rol je de omelet op en leg je zalm erop in de oven. De zalm gaart in de oven en je spinazie-ei rolletjes met zalm zijn daarna al klaar om gegeten te worden!
Benodigdheden
- Bakpapier
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 450 gram verse spinazie
- 8 eieren
- 200 gram verse zalm
- 50 gram roomkaas
- Handje pijnboompitjes
- Scheutje melk
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Vet het bakpapier licht in met een beetje olijfolie.
- Kluts de eieren samen met de melk en breng het op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de spinazie over het bakpapier en giet het ei-mengsel eroverheen. Zorg ervoor dat overal wat ei zit.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak deze in 30 tot 40 minuten gaar.
- Snijd tegen het einde van de oventijd de zalm in blokjes van circa 2 cm.
- Haal de bakplaat uit de oven en besmeer met de roomkaas. Rol dan de omelet op vanaf de korte zijde en snijd met een scherp mes in plakken van circa 2 cm dik.
- Vet de ovenschaal een beetje in met olijfolie en leg er de spinazie-ei rolletjs in met de spinazie-kant naar boven. Verdeel de zalm eroverheen en garneer met de pijnboompitten.
- Zet de ovenschaal nog terug voor circa 4-5 minuten totdat de zalm gaar is.
- Geniet van de spinazie-ei rolletjes met zalm!
Kijk hier voor meer vis gerechten!