Sticky biefstukreepjes met rijst
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen
Sticky biefstukreepjes met rijst. Een super lekker gerecht dat helemaal niet zo moeilijk is om te maken. De groenten (paprika, taugé en doperwten) gaan door de rijst en daar bvoenop gaan biefstukreepjes in een zelfgemaakte sticky saus. Lekker met wat sesamzaadjes erover.
Ingrediënten
- 150 gram rijst
- 300 gram biefstukreepjes
- 1 paprika
- 1 kleine winterpeen
- 100 gram taugé
- 100 gram doperwten
- 1 tl sesamzaadjes
- Olijfolie
Sticky saus
- 1 cm gember
- 40 ml sojasaus
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl ketchup
- 1 el rijstazijn
- 1 el maizena
- 2 tl honing
- 1 el ketjap
- 1 knoflookteentje
- 2 el chilisaus
- 2 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes.
- Bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil voor de sticky saus de gember en snijd fijn. Pel het knoflookteentje en pers deze. Meng alle ingrediënten voor de sticky saus met elkaar. Breng de saus op laag vuur aan de kook en draai het vuur dan helemaal laag. Laat de saus nu 5 à 10 minuten indikken.
- Verwarm in de tussentijd. een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de wortel samen met de paprika gedurende 5 minuten. Voeg dan de taugé toe en bak 1 minuut mee. Voeg nu ook de doperwten toe samen met de rijst. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
- Als je de groenten aan het bakken bent, kun je in een andere pan de biefstukreepjes bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als deze klaar zijn voeg je ze toe aan de sticky saus en meng je dit goed door elkaar. Draai het vuur uit.
- Verdeel de rijst over de twee borden en schep hierop de biefstukreepjes.
- Geniet van je sticky biefstukreepjes met rijst.
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!