Stroganoff risotto

Stroganoff risotto
Hoofdgerecht – ? 35 min – ? 2 personen

Risotto kun je op heel veel manieren maken, de meeste gekozen variant is toch wel een redelijk basic variant met champignons en kip. Deze stroganoff risotto is echt een keer wat anders! Zo wordt deze risotto gevuld met champignons, tomaat en paprika. Het is erg lekker om de stroganoff risotto te serveren met biefstuk, maar ook met kipfilet kun je dit prima serveren. De crème fraîche en de Parmezaanse kaas in de risotto, zorgen ervoor dat de risotto lekker romig wordt.

Ingrediënten
  • 150 gram risottorijst
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 2 sjalotjes
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 40 gram crème fraîche
  • 30 gram Parmezaanse kaas + extra om te garneren
  • 1/2 tl paprikapoeder (gerookt)
  • 1 runderbouillonblokjes
  • 500 ml kokend water
  • 10 gram roomboter
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en snijd de champignons grof. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes.
  • Verwarm de roomboter in een pan en fruit hierin de ui in circa 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de risottorijst toe samen met de champignons en bak 2 minuten.
  • Meng het kokende water met het runderbouillonblokjes zodat je een bouillon krijgt. Schenk de bouillon bij de risottorijst en laat het geheel 10 minuten op laag vuur koken.
  • Voeg dan de paprikastukjes toe en laat het geheel nu nog 10 minuten koken.
  • Dan mogen de tomatenblokjes toe worden gevoegd, schep het geheel even goed om.
  • Voeg tot slot de geraspte Parmezaanse kaas toe samen met de crème fraîche. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel nog zachtjes pruttelen voor circa 5 tot 10 minuten, totdat de risotto lekker smeuïg is.
  • Verdeel de stroganoff risotto over twee borden en garneer nog met wat grof geraspte Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!