Taco bowl met gehakt

Taco bowl met gehakt
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen

Als één ding lastig is om netjes te eten, dan is het wel een taco wat mij betreft. Maar met deze taco bowl breek je de taco’s van tevoren, waardoor dat in ieder geval geen probleem meer is. Daarnaast is deze taco bowl met gehakt ook nog eens ontzettend lekker. Ook wel zo belangrijk! Deze taco bowl met gehakt is naast gehakt ook nog gevuld met tomaat, mais, sla, komkommer, avocado, crème fraîche, geraspte kaas en natuurlijk taco’s. Helemaal niet moeilijk om te maken, maar wel echt een feestje om te eten. Daarnaast is dit ook nog eens een snelle maaltijd, want dit gerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Snel aan de slag dus!

Ingrediënten
  • 6 tacoschelpen
  • 200-250 gram gehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 1 el picadillo kruiden
  • 1 rode ui
  • 100 gram ijsbergsla in reepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 komkommer
  • 125 gram tomaatjes
  • 1 klein blikje mais
  • 1/2 avocado
  • 2 tl crème fraîche
  • Beetje geraspte kaas
  • Zout en peper.
Bereidingswijze
  • Bereid de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren en snijd de komkommer en paprika in blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn met behulp van een vork.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt. Voeg ook de rode paprika en de rode ui toe en bak mee. Als het gehakt rul is, voeg je de picadillo kruiden toe samen met de tomatenpuree. Bak dit 1 minuut mee. Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de sla over twee borden, gevolgd door de komkommer, de tomaatjes, de mais en het gehaktmengsel. Verdeel hierover wat geraspte kaas, de avocado en 1 theelepel crème fraîche per bord. Breek tot slot de taco’s en voeg deze toe.
  • Geniet van je taco bowl met gehakt.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!