Thaise groene curry met kip

Thaise groene curry met kip
Hoofdgerecht -⏱️25 min -?2 personen

Deze Thaise groene curry met kip is net als curry madras een ontzettend lekker gerecht, dat je binnen een half uur op tafel hebt staan. Deze Thaise groene curry met kip zit vol met groenten, wat ervoor zorgt dat het een vrolijk en kleurrijk bordje eten wordt! Zelf maak ik gebruik van groene curry kruiden, je zou het eventueel ook kunnen maken met een groene curry pasta. De curry is wel een klein beetje pittig, dus daar moet je tegen kunnen. Wil je het minder pittig maken? Laat dan de chilipoeder weg.

Ingrediënten
  • 150 gram witte rijst
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 1 winterpeen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 el Thai Green Curry kruiden (Jonnie Boer)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd ook de courgette, de paprika en de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip goudbruin en gaar in circa 7 minuten. Voeg dan de rode ui toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Nu mogen de andere groenten toe worden gevoegd samen met de chilipoeder. Bak dit 4 minuten mee. Schep regelmatig om.
  • Voeg nu de Thai Green Curry kruiden toe en meng dit even door alle groenten en kip. Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Serveer de Thaise groene curry met kip samen met de gekookte rijst in een diep bord.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer snelle recepten.