Macaroni ovenschotel met bloemkool

Macaroni ovenschotel met bloemkool
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 4 personen

Pasta uit de oven is eigenlijk altijd een goed idee! Deze macaroni ovenschotel met bloemkool is een mix tussen een mac&cheese en een pasta ovenschotel. In deze ovenschotel gaat een hele bloemkool en je bestrooit de ovenschotel met een zelfgemaakt broodkruim met parmaham erdoorheen, super lekker! De ovenschotel hoeft maar 10 minuutjes de oven in, omdat van tevoren al alles gaar is. Het enige waarvoor je de oven nodig hebt is, om het broodkruim een goudbruin kleurtje te geven. Bovendien wordt het hierdoor ook lekker een beetje knapperig. Het broodkruim met Parmaham geeft deze macaroni ovenschotel met bloemkool zoveel meer smaak!

Benodigdheden
  • Hakmolentje
  • Ovenschaal
  • Stamper
Ingrediënten
  • 300 gram (volkoren)macaroni
  • 1 grote bloemkool
  • 100 gram crème fraîche
  • 75 gram geraspte cheddar
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 boterhammen
  • 3 plakken Parmaham
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool in circa 8 minuten. Kook ook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg intussen 3 plakjes Parmaham in de ovenschaal en zet deze voor 5 minuten in het midden van de oven.
  • Haal na 5 minuten de Parmaham uit de oven en doe deze samen met de 2 boterhammen, de olijfolie, de rozemarijn en wat zout en peper in het hakmolentje. Maal het net zolang totdat je een fijn broodkruim krijgt.
  • Giet de bloemkool af en giet ook de macaroni af. Bewaar 300 milliliter van het kookvocht van de macaroni.
  • Meng de bloemkool met de macaroni en voeg hieraan de crème fraîche toe. Meng het geheel goed door elkaar. Doe het kookvocht erbij en stamp de bloemkool een beetje grof met behulp van een stamper. Voeg dan de cheddar en de geraspte kaas toe en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Doe het macaroni-bloemkoolmengsel in de ovenschaal en bestrooi met het broodkruim.
  • Zet de ovenschotel voor 10 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de ovenschotel na 10 minuten uit de oven en laat nog eventjes 5 minuten afkoelen in de ovenschotel. Verdeel het dan over vier borden. Eet smakelijk!

Kijk hier voor meer heerlijke ovenschotels!