Traybake met krieltjes en kipworstjes

Traybake met krieltjes en kipworstjes
Hoofdgerecht – ? 5 min + 30 min oven – ? 2 personen

Geen zin om te koken? Dan is deze traybake met krieltjes en kipworstjes perfect. Met een traybake leg je namelijk alle ingrediënten op een bakplaat en die schuif je de oven in. Na een tijdje is alles gaar en dan kun je meteen aanvallen! Deze traybake met krieltjes en kipworstjes wordt verder gevuld met brocolli en trostomaatjes. Tot slot liggen er ook nog een paar knoflookteentjes in schil bij. In de oven wordt de knoflook gepoft en daardoor lekker zoet van smaak! Vergeet niet om het schilletje eraf te halen!

Ingrediënten
  • Bakpapier
Ingrediënten
  • 500 gram voorgekookte krieltjes (groot)
  • 200 gram kipworstjes (gekruid)
  • 1 broccoli
  • 1 trosje met tomaatjes
  • 5 knoflookteentjes
  • 2 tl rozemarijn
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de krieltjes met 1 el olijfolie en wat zout en peper en de rozemarijn. Verdeel de krieltjes over de bakplaat samen met de knoflookteentjes en schuif de bakplaat in het midden van de oven.
  • Snijd intussen de broccoli wat kleiner (ook de steel van de broccoli). Meng deze met wat zout en peper en olijfolie.
  • Haal na 10 minuten de bakplaat met krieltjes uit de oven en leg de broccoli erbij. Leg ook het trosje met tomaatjes op de bakplaat en breng deze op smaak met een beetje zout en olijfolie. Voeg tot slot de kipworstjes toe.
  • Schuif de bakplaat terug de oven in voor 15 tot 20 minuten totdat alles gaar is.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!