Vegetarische pad thai
Hoofdgerecht -⏱️20 min -?2 personen
Ik ben echt dol op wokgerechten. Vaak zijn die lekker snel klaar, er gaat veel groenten in en het is eenvoudig om te maken. Bovendien bevatten ze vaak heel veel smaak, wat natuurlijk ook een must is. Om wat vaker vegetarisch te eten, heb ik een vegetarisch pad thai gemaakt. Dit Thaise wokgerecht bestaat uit rijstnoodles, groenten, ei en tofu. Daaroverheen gaan wat pinda’s en je hebt een heerlijk gerecht. Deze vegetarische pad thai staat binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Ingrediënten
- 180 gram pittige tofu reepjes
- 100 gram rijstnoedles
- 400 gram Thaise roerbakgroenten
- 125 gram taugé
- 25 gram (gezouten) pinda’s
- 1 kleine ui
- 1 knoflookteentje
- 2 eieren
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1/2 limoen
- 1 tl sambal
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Maak eerst de marinade voor de tofu reepjes. Doe hiervoor de sojasaus samen met de vissaus en het sap van een halve limoen in een mengkom. Pers het knoflookteentje uit boven de mengkom en snipper de ui. Voeg het ui ook toe aan de mengkom. Zet even opzij.
- Kook een pan met water en voeg hieraan de rijstnoedles toe. Kook de rijstnoedles in circa 4 tot 5 minuten gaar en spoel dan af met koud water.
- Verwarm in de tussentijd een scheutje olijfolie in een pan en voeg hieraan de tofu toe samen met de roerbakgroenten en de taugé. Roerbak alles in circa 5 tot 6 minuten.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een andere pan en voeg hieraan de twee eieren toe. Roer er direct doorheen met een houten lepel en bak gedurende 2 minuten tot een roerei.
- Voeg het ei toe aan de groenten samen met de rijstnoedles en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de vegetarische pad thai over twee borden en strooi er de pinda’s overheen.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!