Toast met aardbei salade

Toast met aardbei salade
Lunch – ⏱️ 15 min – 🍴 1 persoon

Lunchen met aardbeien, ik ben er dol op! Deze toast met aardbei salade is heel eenvoudig om te maken! De boterham kun je toasten in een broodrooster, oven of bakken in de pan. Daarop gaat een salade met gemarineerde aardbeien, geitenkaasparels en walnoten. Perfect als je een keer op een wat luxere manier wilt lunchen!

Ingrediënten
  • 2 sneetjes (luxe) brood
  • 20 gram veldsla
  • 100 gram aardbeien
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 tl honing
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Paar walnoten
  • 20 gram geitenkaasparels
  • Zwarte peper
  • Klein klontje roomboter
Bereidingswijze
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien in de lengte 1 à 2 keer door. Meng in een kom de balsamicoazijn met de honing en wat zwarte peper en voeg de aardbeien toe. Meng goed door elkaar en laat even 10 minuten marineren.
  • Verwarm in de tussentijd een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een klein klontje roomboter. Zodra de roomboter is gesmolten, bak je de boterham aan beide kanten in 2 à 3 minuten per kant, goudbruin en krokant. Als je een broodrooster hebt, kun je de boterham ook op die manier toasten. Een andere manier zou zijn, om de boterham een paar minuten in een warme oven te leggen.
  • Doe de sla in een kommetje en voeg daaraan de walnoten toe. Voeg de gemarineerde aardbeien toe samen met de marinade.
  • Leg de getoaste boterham op een bord en verdeel hierover de salade met aardbei. Verdeel daarover de geitenkaasparels en de verse basilicum.
  • Geniet van je toast met aardbei salade.

Kijk hier voor meer lunch gerechten!