Vegetarische parelcouscous salade
Hoofdgerecht – ⏱ 25 min – ? 2 personen
Vegetarische gerechten, je kunt er alle kanten mee op! Deze keer koos ik voor een vegetarische parelcouscous salade gevuld met gegrilde groenten (paprika en courgette), komkommer, tomaatjes, feta en zelfgemaakte tzatziki. Doordat je de parelcouscous kookt in een bouillon, is deze al erg smaakvol! De tzatziki en de grof gehakte munt, geven het gerecht extra smaak!
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 100 gram veldsla
- 1 courgette
- 1 paprika
- 75 gram feta
- 125 gram cherrytomaatjes
- 1/4 komkommer
- 1 rode ui
- 500 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 1/2 recept zelfgemaakte tzatziki
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Los het bouillonblokje op in het kokende water, en kook daarin de parelcouscous gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de courgette in halve maantjes van circa 0,5 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in grove stukken. Snipper de ui, snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer en de feta in blokjes. Hak de verse munt grof.
- Verwarm een scheut olijfolie in een wokpan en zet de wok op middelhoog vuur. Bak hierin de paprika en de courgette 2 minuten aan. Voeg dan de rode ui toe en bak mee totdat de groenten goudbruin kleuren. Dit duurt nog circa 4 minuten. Schep tussendoor goed om.
- Verdeel de veldsla over twee borden en schep hierop de parelcouscous. Verdeel hierover de gegrilde groenten en ui, de tomaatjes en de komkommer.
- Voeg tot slot de feta en wat grofgehakte munt toe en schep er wat zelfgemaakte tzatziki bij.
- Geniet van je vegetarische parelcouscous salade!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!