Vegetarische power salade

Vegetarische power salade
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 2 personen

Dit gerecht is echt een vegetarische power salade. In deze vegetarische power salade zit namelijk eigenlijk alles wat je nodig hebt, om er even weer een tijdje tegenaan te kunnen. In deze salade zit tempeh, zoete aardappel, kikkererwten, zoete puntpaprika, zoetzure komkommer en spinazie. De salade wordt afgemaakt met een dressing van pikante hummus met Griekse yoghurt. Veel gezonde ingrediënten in één salade. Dit gerecht kun je als hoofdgerecht serveren, maar een kleiner portie zou ook perfect zijn als lunch! Ben je geen fan van temeph? Dit kun je gerust vervangen door tofu of eventueel door vlees dat je lekker vindt.

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Theedoek/Keukenpapier
Ingrediënten
  • 1 zoete aardappel
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 200 gram tempeh
  • 100 gram babyspinazie
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 komkommer
  • 2 el ketjap
  • 2 el hummus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el Griekse Yoghurt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el water
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 1,5 cm. Meng de zoete aardappel met 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder en wat zout en peper.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelblokjes. Zet ze voor 15 minuten in het midden van de oven.
  • Was intussen de kikkererwten en dep ze goed droog met een theedoek of keukenpapier. Meng de kikkererwten met 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder en 1 tl knoflookpoeder. Breng op smaak met wat zout. Doe de kikkererwten na 15 minuten bij de aardappelblokjes in de oven en bak de kikkererwten samen met de aardappelblokjes nogmaals 15 minuten.
  • Was intussen de komkommer en snijd deze in blokjes. Doe in een schaal 2 el witte wijnazijn, samen met 1 el water en 1 el suiker. Meng goed door elkaar. Voeg hieraan de komkommer toe en meng dit ook nog even goed door elkaar. Laat 10 minuutjes staan.
  • Verwijder intussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd deze in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de paprika in 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd intussen de tempeh in plakken van circa 1 cm dik en snijd vervolgens in grote blokjes. Als de paprika klaar is met bakken, kun je de tempeh bakken in dezelfde pan. Verwarm wederom een scheutje olijfolie in de pan en bak de tempeh in 5 minuten goudbruin. Voeg in de laatste minuut de ketjap toe en bak dit even kort mee.
  • Nu is het tijd om het bord op te maken. Pak twee diepe borden en verdeel hierover de babyspinazie. Leg hier één voor één de ingrediënten op, mooi naast elkaar.
  • Meng tot slot de hummus met de Griekse Yoghurt tot een sausje en schep deze in het midden van het bord.
  • Nu is je vegetarische power salade klaar om gegeten te worden. Smakelijk!

Kijk hier voor meer vegetarische gerechten!