Vegetarische stoofschotel met pompoen
Hoofdgerecht -⏱️60 min -?4 personen
Een vegetarische stoofschotel met pompoen is een goed vullende stoofschotel vol met mediterraanse smaken. Ik werd zelf geïnspireerd in de week zonder vlees, om deze heerlijke stoofschotel te maken. Op zondag heb ik altijd wat meer tijd om iets te bereiden en dat beetje extra tijd zorgt ervoor dat er de smaken van de kruiden lekker in het gerecht trekken. Ook een ideaal gerecht om een dag van tevoren te maken, dat doet de smaak alleen maar ten goede. Snel aan de slag!
Benodigdheden
- Braadpan
Ingrediënten
Voor de stoofschotel:
- 1 flespompoen
- 2 blikken met tomatenblokjes (800 gram)
- 1 blik met zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 3 knoflookteentjes
- 1 el kaneel
- 1 el komijnzaad
- 25 gram rozijnen
- 1 el kurkuma
- 1 el ras el hanout
- 10 gedroogde abrikozen
- 1 el limoensap
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de flespompoen en de rode paprika’s in stukjes.
- Ze de braadpan op laag vuur en verhit hierin de olijfolie. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes en doe dit in de braadpan. Fruit de ui gedurende vijf minuten.
- Voeg vervolgens de pompoen toe en bak gedurende 2 minuten en doe dan de paprikablokjes erbij. Bak dit geheel nogmaals 5 minuten.
- Dan is het tijd om alle kruiden toe te voegen. Het is belangrijk dat je het geheel goed door blijft scheppen gedurende 2 minuten. Snijd intussen de abrikozen in kleine blokjes.
- Nu mogen de abrikozen, de rozijnen, de zwarte bonen en de tomatenblokjes erbij. Stoof het geheel op laag vuur voor 25 minuten. Laat het lekker pruttelen. De stoofschotel is goed als de pompoen gaar is, maar dat de pompoenstukjes niet uit elkaar vallen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Intussen kun je de couscous bereiden volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Schep de couscous op een bord en schep hierop de vegetarische stoofschotel met pompoen.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer stoofschotels.