Sticky chicken bowl

Sticky chicken bowl
Hoofdgerecht -⏱️30 min -🍴2 personen

Deze sticky chicken bowl met rijst en zoetzure komkommer is een echte aanrader! De sticky chicken is, zoals de naam al doet vermoeden, lekker plakkerig. Dit smaakt heel erg goed in combinatie met de rijst. De zoetzure komkommer zorgt voor een frisse tegenhanger. Sticky chicken kun je heel eenvoudig maken. Je maakt namelijk een sausje met onder andere sojasaus, ketjap en maizena, die lekker gaat plakken zodra je de kip gaat bakken. Héérlijk!

Benodigdheden
  • Kaasschaaf (optioneel)
Ingrediënten
  • 150 gram rijst
  • 250 gram kipdijfilet
  • 1 komkommer
  • 1/4 rode peper
  • 1,5 el witte wijnazijn
  • 2 tl suiker
  • Olijfolie
Sticky saus
  • 1 cm gember
  • 40 ml sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl ketchup
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el maizena
  • 2 tl honing
  • 1 el ketjap
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el chilisaus
  • 2 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes.
  • Maak ook alvast de zoetzure komkommer. Meng hiervoor de witte wijnazijn met de suiker. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd deze fijn. Voeg toe aan de witte wijnazijn en de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakjes of gebruik hiervoor de kaasschaaf. Doe de komkommer bij de witte wijnazijn en meng goed door elkaar. Schep af en toe even om.
  • Schil voor de sticky saus de gember en snijd fijn. Pel het knoflookteentje en pers deze. Meng alle ingrediënten voor de stickysaus met elkaar.
  • Bak de kipfilet goudbruin en gaar in een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur in circa 5 minuten.
  • Doe in de tussentijd de ingrediënten voor de saus in een pan met een beetje zonnebloemolie. Breng aan de kook op laag vuur. Voeg zodra de kip gaar is, de kip toe. Laat de saus in circa 10 minuten indikken tot de juiste dikte.
  • Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Serveer de sticky chicken bowl door de rijst in een bord te scheppen met daarop de sticky chicken en de zoetzure komkommer erbij.

Kijk hier voor meer salades!