Wrap met gegrilde groenten en falafel
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 3-4 personen
Als ik iets een lekkere vleesvervanger vind, dan is dat wel falafel! Een wrap met gegrilde groenten en falafel eet ik dan ook erg graag. Zeker in combinatie met wat verkruimelde feta en zelfgemaakte hummus! Voor mij zelf is één grote wrap van dit recept voldoende omdat het erg goed vult, maar als je een grotere eter bent, dan zou ik kiezen om twee wraps te eten. Je kunt falafel kopen of volledig zelf maken, maar je kunt het ook met een beetje hulp doen. Zo heb ik voor dit gerecht de kruiden gebruikt van Mezeast om mijn falafel te kruiden. Kies zelf wat jij lekker vindt! Ditzelfde geldt ook voor hummus, dit kun je zelf maken of je kunt kant-en-klare hummus in de supermarkt kopen.
Ingrediënten
- 4 grote volkoren wraps
- 400 gram kikkerwten (blik)
- 1 zakje Mezeast mix voor falafel
- 4 el zelfgemaakte hummus
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 100 gram feta
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in plakken van maximaal 0,5 cm dik en snijd de paprika in reepjes.
- Spoel de kikkererwten even om en laat ze goed uitlekken. Pureer de kikkererwten vervolgens met behulp van een staafmixer helemaal fijn.
- Voeg de kruidenmix toe en roer dit er met behulp van een vork doorheen. Rol er 16 falafel balletjes van.
- Verwarm een ruime scheut olijfolie in een pan en bak de falafel in circa 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
- Grill in de tussentijd in een andere koekenpan of grillpan de groenten in een ruime scheut olijfolie in circa 5 minuten goudbruin.
- Verwarm de wraps even kort in een magnetron en bestrijk ze allen met één eetlepel hummus. Verdeel hierover de gegrilde groenten en per wrap 4 falafel balletjes. Verkruimel de feta erover en rol de wraps op.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!