Zelfgemaakte foeyonghai

Zelfgemaakte foeyonghai
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 4 personen

Houd jij erg van Chinees eten of een Chinese rijsttafel en is Foeyonghai één van je favoriete gerechten? Dan heb ik goed nieuws voor je, want hierbij deel ik het recept voor een heerlijke zelfgemaakte foeyonghai. Dit overheerlijke gerecht is een omelet gemaakt in een zoete tomatensaus. Zelf heb ik voor deze zelfgemaakte foeyonghai gekozen om een roerei te maken in plaats van een omelet, zodat het gemakkelijker te verdelen is onder meerdere personen! Serveer deze zelfgemaakte foeyonghai met nog meer heerlijke gerechten zoals babi ketjap en je hebt dé perfecte rijsttafel!

Ingrediënten

Voor de saus

  • 200 ml passata
  • 100 ml ketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el ketjap
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el gembersiroop
  • 1 ui
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 150 ml kokend water
  • 1 el maizena en 1 el water (optioneel)
  • Zout&Peper
  • Olijfolie

Voor het ei-mengsel

  • 8 eieren
  • 1 prei
  • 125 gram champignons
  • Scheutje melk
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze

Voor de saus

  • Snipper de ui en pers het knoflookteentje uit. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur en voeg hieraan de ui, het knoflookteentje en het gemberpoeder toe. Laat het 3 minuutjes zachtjes bakken.
  • Meng het kokende water en het bouillonblokje door elkaar en voeg dit toe aan het ui-mengsel samen met de passata en de ketchup. Doe hierbij ook de azijn, de gembersiroop, de ketjap en de lichtbruine basterdsuiker. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat het geheel 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Als na 15 minuten pruttelen de saus nog te dun is, meng je 1 el maizena met 1 el water. Voeg dit toe aan de saus en meng het er goed doorheen. Als het goed is merk je dat de saus wat dikker wordt. Is het nog steeds te dun? Dan voeg je nog een keer een maizenapapje toe.

Voor het ei-mengsel

  • Intussen dat de saus staat de pruttelen kun je de omelet alvast maken. Was de champignons en de prei en snijd de champignons in plakjes en de prei in ringetjes. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en bak hierin de prei en de champignons in 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Kluts intussen de eieren samen met een scheutje melk. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg het geklutste ei toe aan de koekenpan en bak circa 5 minuten zodat de onderkant stolt. Dan kun je er met een spatel of houten lepel doorheen gaan roeren zodat een roerei ontstaan. Doe dit net zolang totdat het ei gaar is, dit duurt nog ongeveer 5 minuten. Blijf constant roeren.
  • Tot slot giet je de saus over het ei-mengsel en jouw zelfgemaakte foeyonghai is klaar om gegeten te worden.
  • Serveer met rijst, mihoen of bami en je hebt een perfect hoofdgerecht!

Bekijk hier voor meer Oosterse gerechten!