Zoete groentestoof met kip
Hoofdgerecht -⏱️35 min -?2 personen
Een stoofgerecht is toch wel een van mijn favorieten. Het lekkere aan een stoofschotel is, dat alle smaken altijd goed in het gerecht trekken. Vandaag deze zoete groentestoof met kip. Dit stoofgerecht wordt lekker zoet door het toevoegen van stukjes abrikoos en rozijntjes. De ras el hanout kruiden zorgen ervoor dat het ook nog eens lekker kruidig is! Door het gerecht gaat ook nog gebakken kipfilet.
Benodigdheden
- Braad- of wokpan met deksel
Ingrediënten
- 200 gram kipfiletblokjes
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 tomaten
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 8 gedroogde abrikozen
- 25 gram rozijnen
- 1 el ras el hanout
- 1 el honing
- 5 gram verse bladpeterselie
- 350 ml water
- 1/2 groentebouillonblokje
- Kip kruiden
- Bakboter
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook.
- Snipper de ui, schil de aardappel en schil de wortel. Snijd de aardappelen in grove stukken en de wortel in dunne plakjes. Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de ui gedurende 1 minuut. Voeg de aardappelen, de wortel en de ras el hanout kruiden toe en bak het geheel nogmaals 1 minuut. Verkruimel het bouillonblokje erboven en giet het kokende water erbij. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en stoof het geheel 15 minuten.
- Snijd intussen de bladpeterselie fijn, snijd de tomaat in 8 parten en de abrikozen in kleine stukjes.
- Verwarm intussen een koekenpan en verwarm hierin wat bakboter. Bak hierin de kipfilet in circa 7 minuten gaar. Voeg naar smaak de kipkruiden toe.
- Zodra de stoof 15 minuten heeft geprutteld kan de tomatenpuree toe worden gevoegd, samen met de rozijnen, de stukjes abrikoos en de gebakken kipfilet.. Breng op smaak met zout en peper en de honing. Laat het geheel nu nog 5 minuten met deksel stoven en dan nog 5 minuten zonder deksel.
- Schep de zoete groentestoof met kip in twee borden en garneer met de bladpeterselie.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer stoofschotels!