Zoete parelcouscous met kabeljauw
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen
Ik ben eigenlijk echt dol op vis, maar ik betrap mezelf erop dat ik het maar weinig eet. Vroeger at ik vaak een AVG’tje, in vis stijl. Bijvoorbeeld een stukje vis, met wat aardappeltjes en groenten erbij. Tegenwoordig vind ik het lekkerder om vis op een andere manier te bereiden, zoals in dit gerecht. Deze zoete parelcouscous met kabeljauw heb ik intussen al vaker op en ik blijf het lekker vinden. De parelcouscous kook je in een bouillon, waardoor het een zoutige smaak krijgt. De rozijnen, de tomaatjes, de wortel en de paprika erbij, zorgen voor de zoete smaak. Heerlijk!
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 2 kabeljauwhaasjes
- 175 gram parelcouscous
- 350 ml kokend water
- 1 rode paprika
- 1 winterpeen
- 250 gram cherrytomaten
- 25 gram rozijnen
- 1 groentebouillonblokje
- Peterselie
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
- Snijd de paprika in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in de lengte doormidden. Snijd de winterpeen vervolgens in halve maantjes. Meng de winterpeen met een scheutje olijfolie en doe de winterpeen in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Zet voor 12 minuten in het midden van de oven.
- Meng de tomaatjes en de paprika met elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Haal de bakplaat na 12 minuten uit de oven en voeg de tomaatjes en de paprika toe. Dep de kabeljauwhaasjes droog en breng op smaak met wat zout en peper. Leg de kabeljauwhaasjes in een andere ingevette ovenschaal en zet deze naast de groenten in de oven.
- Bak de groentes en de vis nu nogmaals 12 minuten, totdat de vis gaar is.
- In de tussentijd kun je de parelcouscous maken. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de parelcouscous toe. Bak dit één minuut. Verkruimel dan het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water en de rozijnen toe. Doe de deksel op de pan en laat de parelcouscous in 12 minuutjes droogkoken.
- Haal de groenten en de vis uit de oven. Voeg de groenten toe aan de parelcouscous. Meng alles goed door elkaar.
- Hak intussen de peterselie grof.
- Verdeel de parelcouscous met groenten over de twee borden en leg de vis erbovenop. Garneer met de grofgehakte peterselie.
- Geniet van je zoete parelcouscous met kabeljauw!
Kijk hier voor meer visgerechten!