Zomersalade met zoete aardappel

Zomersalade met zoete aardappel
Hoofdgerecht -⏱️20 min – ?2 personen

In de lente of zomer, als het weer wat warmer wordt buiten, kan een salade erg lekker zijn. Zo ook deze zomersalade met zoete aardappel. Deze salade is gevuld met veldsla, zoete aardappelblokjes, feta, tomaat, paprika, komkommer en granaatappelpitjes. Je maakt de zomersalade met zoete aardappel af met een heerlijke yoghurtdressing.

Ingrediënten
Voor de couscous salade
  • 85 gram veldsla
  • 450 gram zoete aardappelblokjes (diepvries)
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 100 gram feta
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • Verse munt
  • Olie
Voor de yoghurtdressing
  • 1 el Griekse/Turkse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 tl honing
Bereidingswijze
  • Bereid de zoete aardappel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd in de tussentijd de komkommer in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaten en de feta in blokjes.
  • Verdeel de sla over twee borden gevolgd door alle gesneden groenten. Verdeel ook de granaatappelpitjes over de twee borden samen met de feta.
  • Maak nu de yoghurtdressing door alle ingrediënten voor de saus met elkaar te mengen
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe aan de salade en garneer met de yoghurtdressing.
  • Geniet van deze overheerlijke salade!

Kijk hier voor meer salades!