Bloemkool-kerriesoep met spekjes
Soep -⏱️20 min -?4 personen
Bloemkool-kerriesoep met spekjes, een heerlijke romige soep die goed vult! Deze bloemkoolsoep met kerrie en aardappel is lekker stevig en extra lekker door de gebakken spekjes erin. De soep wordt romig door de toevoeging van de kookroom. De soep is lekker als voorgerecht, maar kan ook worden geserveerd als hoofdgerecht. Serveer er dan gewoon een stokbrood bij!
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 400 gram vastkokende aardappels
- 150 gram gerookte spekjes
- 1 ui
- 4 knoflookteentjes
- 1,2 l water
- 100 ml kookroom
- 1 el kerriepoeder
- 2 groentebouillonblokjes
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwijder de groene stelen van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van circa 2 bij 2 cm.
- Snipper de ui en pel de knoflook. Zet vervolgens een grote (soep)pan op laag vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Doe de ui in de pan en pers hierbij 2 knoflookteentjes uit. Bak het geheel gedurende 2 minuten.
- Voeg nu de aardappelen, de bloemkool en het kerriepoeder toe en bak gedurende 4 minuten.
- Voeg het water, de kookroom en de groentebouillonblokjes toe en breng het aan de kook. Laat het geheel 8 minuten koken, zodat de bloemkool en aardappelen gaar zijn.
- Bak in de tussentijd de spekjes krokant in circa 5 tot 10 minuten in een pan op laag vuur.
- Zodra de soep 8 minuten heeft gekookt haal je de pan van het vuur. Pureer de soep en breng op smaak met wat peper. Voeg de spekjes toe en schep erdoorheen.
- Schenk de bloemkool-kerriesoep met spekjes in de soepborden- of kommen.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer soep recepten!