Broodje caprese
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen
Waar ik eerder al de salade caprese en een tosti caprese deelde, kun je ook een heerlijk broodje caprese serveren als lunch. Zelf maak ik dit het liefst met een Italiaanse bol, omdat de smaken van dit broodje perfect samengaan met de pesto en de mozzarella. Het is het lekkerst om dit broodje te beleggen met een zelfgemaakte pesto, maar als je hier geen tijd voor hebt kun je ook pesto kopen in de winkel.
Ingrediënten
- 2 Italiaanse bollen
- 1/2 recept zelfgemaakte pesto
- 1 trostomaat
- 1 bol buffel mozzarella
- Balsamico crème (ter garnering)
- 10 gram pijnboompitten
- Paar blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze
- Snijd zowel de trostomaat als de buffel mozzarella in acht plakjes.
- Snijd de Italiaanse bollen open en besmeer de onderste helften met de pesto.
- Verdeel vervolgens de mozzarella en de trostomaat over de twee broodjes.
- Garneer met een beetje balsamico crème, pijnboompitten en een paar blaadjes verse basilicum. Herhaal dit ook voor het tweede broodje.
- Geniet van je broodje caprese!
Kijk hier voor meer lunch gerechten.