Rode bietensalade met sinaasappel

Rode bietensalade met sinaasappel
Lunch -⏱️10 + 20 min oven -?2 personen

Wil je een keer op een andere manier lunchen dan met een boterham of een gebakken eitje? Dan is deze rode bietensalade met sinaasappel een heerlijk idee. Deze salade is gevuld met gebakken rode biet uit de oven, sinaasappel, warme geitenkaas, gebakken spekjes en walnoten. Als “dressing” gebruik je honing en balsamicocrème. Deze rode bietensalade met sinaasappel kun je serveren als voorgerecht of eten als lunch. Het is in ieder geval het proberen waard!

Ingrediënten
  • 100 gram veldsla
  • 250 gekookte rode biet
  • 25 gram walnoten
  • 6 kleine geitenkaasjes met honing
  • 2 sinaasappels
  • 60 gram spekreepjes
  • Honing
  • Balsamicocrème
  • Olijfolie
  • Zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de rode bieten in plakjes van circa een halve cm dik en leg ze op het bakpapier. Smeer ze in met een beetje olijfolie en breng op smaak met wat zout.
  • Zet de rode bietjes voor 20 minuten in de oven.
  • Schil intussen de sinaasappels en snijd in stukjes. Doe de spekreepjes in een koekenpan en bak circa 2 minuten op middelhoog vuur. Zet dan het vuur laag en bak in circa nog eens 8 minuten de spekreepjes krokant.
  • Verdeel de sla over twee borden en verdeel hierover de sinaasappel en de spekreepjes.
  • Als de rode bietjes nog 5 minuten te gaan hebben, zet je de oven op de grillstand (hoeft niet per se). Leg de geitenkaasjes erbij samen met de walnoten en zet de bakplaat hoog in de oven. Bak het geheel nu nog 5 minuten.
  • Haal de bietjes, de geitenkaas en de walnoten uit de oven en verdeel ook over de twee borden.
  • Garneer met honing en balsamicocrème naar smaak.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer salades!