Romige sandwichcake met zalm

Romige sandwichcake met zalm
Lunch -⏱️30 min -?6 personen

Normaal gesproken is cake zoet, maar deze romige sandwichcake met zalm is een heerlijke hartige variant. Deze sandwichcake met zalm maak je op basis van laagjes wit brood met daartussen een kruidig roomkaasmengsel, zalm, komkommer en eierensalade. Je kunt de sandwichcake in plakken snijden en serveren als lunch! Dit gerecht kun je perfect een dag van tevoren maken, dan trekken de smaken er lekker in.

Benodigdheden
  • Kaasschaaf
Ingrediënten
  • 12 witte vierkante boterhammen (casino)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 400 gram roomkaas
  • 1/2 komkommer
  • 3 eieren
  • 6 el mayonaise/fritessaus
  • 1 tl mosterd
  • 10 gram verse dille (fijngehakt)
  • 3 tl gedroogde bieslook
  • Snufje kerriepoeder
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de eieren in 7 minuten hard en laat vervolgens schrikken.
  • Snijd in de tussentijd de randjes van de boterhammen af. Meng de roomkaas met 4 el mayonaise. Voeg de gedroogde bieslook en 5 gram van de verse dille toe en breng de roomkaas op smaak met zout en peper.
  • Was de komkommer en snijd het uiteinde eraf. Gebruik een kaasschaaf om dunne plakjes van de komkommer af te snijden.
  • Snijd de eieren in kleine stukjes en meng met de overige mayonaise, de mosterd en een snufje kerriepoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg drie boterhammen naast elkaar voor je op een bord. Verdeel hierover 2 eetlepels van het roomkaasmengsel gevolgd door de gerookte zalm.
  • Leg hierop wederom drie boterhammen naast elkaar en verdeel hierover weer 2 eetlepels roomkaasmengsel en de plakjes komkommer.
  • Dek de komkommer af met wederom drie boterhammen en verdeel hierover 2 eetlepels roomkaas, gevolgd door de eiersalade.
  • Dek de romige sandwichcake met zalm af met de laatste boterhammen gevolgd door de rest van het roomkaasmengsel. Garneer met de rest van de dille.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer lunchgerechten!