Snelle puddingbroodjes

Snelle puddingbroodjes
Gebakjes – ? 20 min + 1-1,5 uur koelen – ? 4-5 puddingbroodjes

Deze snelle puddingbroodjes of ook wel roombroodjes, zijn een Nederlandse lekkernij. Puddingbroodjes kun je serveren als ontbijt of lunch, maar ook als gebakje wordt het gegeten. Deze puddingbroodjes zijn gevuld met een zelfgemaakte banketbakkersroom. Ik noem dit snelle puddingbroodjes, omdat het een korte bereidingstijd heeft. Ik heb er namelijk voor gekozen om de broodjes niet zelf te maken, wat tijd scheelt. Je moet alleen even de banketbakkersroom af laten koelen, dus daar moet je een beetje geduld voor hebben. Maar die tijd kun je mooi gebruiken om wat anders te gaan doen.

Benodigdheden
  • Garde
  • Handmixer
  • Spuitzak met kartelmondje
  • Zeef
Ingrediënten
  • 4-5 zachte witte puntjes
  • 250 ml volle melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 25 gram maizena
  • 1/2 vanillestokje
  • Poedersuiker
Bereidingswijze
Banketbakkersroom maken
  • Kluts de eidooiers samen met de kristalsuiker en 50 ml van de melk. Zeef dan de maizena erboven en klop dit er ook doorheen met behulp van een garde.
  • Doe de overig 200 ml melk in een steelpan. Schraap het vanillemerg uit het stokje en doe de merg samen met het stokje in de pan met melk. Breng de melk aan de kook.
  • Zodra de melk kookt, zet je het vuur uit. Haal het vanillestokje uit de pan, en voeg de helft van de melk toe aan het eidooiermengsel. Klop dit met behulp van een garde erdoorheen.
  • Schenk dit geheel dan bij de melk die nog in het pannetje zit en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Gebruik hiervoor een garde.
  • Zodra het kookt, moet je het geheel nog 1 à 2 minuten kloppen. Je zult zien dat de banketbakkersroom dikker wordt en de juiste structuur krijgt.
  • Verdeel het mengsel over een bord en strijk het daarover glad uit.
  • Dek af met vershoudfolie en druk het vershoudfolie echt tegen het banketbakkersroom aan.
  • Laat de banketbakkersroom eerst even afkoelen op het aanrecht en zet het daarna in de koelkast om het volledig af te laten koelen. Dit duurt ongeveer een uurtje.
Puddingbroodjes opmaken
  • Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en mix dit met behulp van een handmixer glad in circa 2 à 3 minuten. Doe daarna de banketbakkersroom in een spuitzak.
  • Snijd de witte broodje in het midden (vanaf de bovenkant gezien) in, maar snijd niet helemaal door.
  • Vul de roombroodjes met de banketbakkersroom en bestrooi ze met wat poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer gebakjes!