Tosti caprese

Tosti caprese
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen

Naast de bekende salade caprese, is een tosti caprese ook erg lekker! Het lekkere van de tosti caprese is, dat de mozzarella gaat smelten! Het is eigenlijk een hele eenvoudige en vegetarische tosti, die bestaat uit boterhammen, pesto, tomaat en mozzarella. Zelf bak ik hem in de pan, maar als je een tosti-ijzer hebt kan dat natuurlijk ook!

Ingrediënten
  • 4 (witte) boterhammen
  • 1 grote trostomaat
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 el pesto
  • Smeerboter
Bereidingswijze
  • Snijd zowel de tomaat als de bol mozzarella in plakken.
  • Besmeer een boterham met 1 el pesto en leg hierop de helft van de tomaat en de helft van de mozzarella. Leg dan de andere boterham erop. Doe dit hetzelfde voor de andere 2 boterhammen. Besmeer 1 kant met een beetje boter.
  • Verwarm een pan op laag- tot middelmatig vuur en leg hierin de tosti met de boterkant naar beneden. Bestrijk dan ook meteen de andere kant van de tosti met boter.
  • Bak de tosti aan beide kanten goudbruin (dit duurt circa 3 minuten per kant).
  • Geniet ervan!

Tip: vind je het lekker om vlees op je tosti te doen? Dan kun je een plakje kipfilet per tosti toevoegen!

Kijk hier voor meer lunch gerechten.