Tosti met avocado en hüttenkäse
Lunch -⏱️10 min -?1 persoon
Wil je een keer een ander soort tosti maken? Dan is deze tosti met avocado en hüttenkäse perfect! Deze pantosti is een gezondere variant, omdat er gebruik wordt gemaakt van minder gewone kaas. De gewone kaas wordt namelijk grotendeels vervangen door hüttenkäse. Daarnaast wordt er kipfilet in plaats van ham gebruikt en wordt de tosti extra smeuïg door de avocado. Met deze gezonde tosti met avocado maak je ook gegarandeerd indruk als er gasten over de vloer komen!
Ik kies ervoor om twee boterhammen los van elkaar te toasten in de pan met de deksel erop. Dit zorgt dat de buitenkant van de boterham lekker krokant wordt en dat de kaas gaat smelten. Op het eind leg je de boterhammen op elkaar en heb je dé perfecte smeuïge tosti. Precies zoals je hem hebben wilt! Ben je vegetarisch? Laat dan gewoon de kipfilet weg, en je hebt nog steeds een heerlijke tosti!
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- 1/2 avocado
- 4 kleine plakjes kipfilet
- 50 gram hüttenkäse
- 1 handje geraspte kaas
- 1 el tomatenketchup
- Zout&peper
- Bakboter
Bereidingswijze
- Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze samen met de hüttenkäse fijn. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Pak een boterham en besmeer deze met een halve eetlepel tomatenketchup en leg hierop twee plakjes kipfilet.
- Verdeel hierover de helft van het avocado-hüttenkäse mengsel en bestrooi de boterham met een beetje kaas.
- Herhaal dezelfde stappen voor de andere boterham.
- Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een scheutje bakboter. Leg je boterhammen in de pan en doe na twee minuten de deksel op de pan. Bak de boterhammen in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Kijk tussendoor een keertje of het niet te snel gaat.
- Haal dan van het vuur en leg de boterhammen op elkaar.
- Snijd doormidden en geniet van je tosti met avocado en hüttenkäse.
Kijk hier voor meer lunch recepten.