Apple crumble

Apple crumble
Nagerecht – ?15 min + 25 min oven – ? 2 personen

Wat is apple crumble lekker! Ik vind het zelf extra lekker met een bolletje kaneelijs. Apple crumble maak je binnen 15 minuten en dan schuif je het in de oven. De appel meng je met bruine basterdsuiker, wat een beetje gaat karameliseren. De appel wordt lekker zacht wat heerlijk is met de crumble. Door er een bolletje kaneelijs bij te serveren, krijg je een perfecte combinatie van een warme en zoete apple crumble in combinatie met een lekker koud bolletje ijs. Wat mij betreft het perfecte toetje!

Ingrediënten
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 2 grote appels
  • 25 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el water
  • 50 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 40 gram roomboter (koud en in blokjes)
  • Kaneelijs (optioneel)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • Schil de appels en snijd in stukjes. Meng de appels met de basterdsuiker en het water. Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Maak nu de crumble door de suiker met het bloem en de roomboter te mengen. Dit kun je gewoon met je handen doen, door de boter door het bloem en de suiker te wrijven. Na een tijdje ontstaat er vanzelf een crumble.
  • Schep de crumble in de ovenschaal, zorg ervoor dat alle appelstukjes zijn bedekt.
  • Bak de apple crumble goudbruin in het midden van de oven in circa 25-30 minuten.
  • Haal de apple crumble uit de oven en schep het over in bakjes. Serveer er een bolletje kaneelijs bij als je dit lekker vindt.

Kijk hier voor meer nagerechten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + tien =