Bastogneparfait met karamelsaus

Bastogneparfait met karamelsaus
Nagerecht – ⏱ 15 min + 3 uur in vriezer – ? 4 personen

Bastogneparfait met karamelsaus is een heerlijk toetje, wat maar weinig tijd kost om te maken. Het is zelfs het perfecte toetje om in de ochtend te maken, want dan hoef je het alleen voor het opdienen nog even uit de diepvries te halen. De bastogneparfait met karamelsaus is de perfecte combinatie van een koude en zoete parfait en een lekkere warme en beetje gezouten karamelsaus. Naast dat het toetje ontzettend lekker is, ziet het er ook nog eens luxe uit. Jammie!

Benodigdheden
  • Hittebestendige kom
  • Mixer
  • Muffin bakvorm
  • Vershoudfolie
Ingrediënten
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 50 gram suiker
  • 3 bastogenkoeken
  • 4 tl salted caramel
Bereidingswijze
  • Klop de slagroom lobbig tot yoghurtdikte en zet even apart.
  • Splits één ei en doe hiervan de eidooier in de hittebestendige kom. Kluts het andere ei en voeg hiervan de helft toe aan de eidooier. Doe ook de suiker erbij. Mix dit geheel au-bain-marie tot 37°C, je zult zien dat het dan niet meer koud aanvoelt. Haal dan de hittebestendige kom van de au-bain-marie en mix door tot een luchtige massa. Als het geheel op kamertemperatuur komt is het goed. Schep het ei-mengsel voorzichtig door de lobbige slagroom. Mix het niet! Verkruimel dan 2 bastognekoeken en doe deze bij het mengsel. Schep dit er ook nog even goed doorheen.
  • Bekleed de muffinvorm met het vershoudfolie en schenk het mengsel in vier gaten van de muffinvorm en plaats in de diepvries. De bastogneparfait moet minimaal 3 uur de diepvries in.
  • Verkruimel voor het serveren het laatste bastognekoekje. Haal de bastogneparfait uit de diepvries en haal ze voorzichtig uit de vorm. Serveer de bastogneparfait op een bordje en verdeel de verkruimelde bastognekoek eroverheen. Schenk de karamelsaus over of naast de bastogneparfait.

Kijk hier voor meer nagerechten!