Broodpudding met appel en rozijnen
Nagerecht – ⏱ 10 min + 35 min oventijd – ? 2 personen
Broodpudding met appel en rozijnen. Een heerlijk toetje van warm brood uit de oven met daarbij appel en rozijnen. Het klinkt misschien gek, brood in een toetje, maar eigenlijk is het een heel klassiek nagerecht. Het brood leg je in een mengsel van melk, suiker, ei en roomboter. Het brood zuigt dit helemaal op, waardoor het een lekkere zachte structuur krijgt. Door de toevoeging van het vanille-extract en het kaneel, gaat deze pudding niet alleen heel erg lekker ruiken, maar ook nog eens heerlijk smaken!
Benodigdheden
- Garde
- 2 kleine ovenschaaltjes
Ingrediënten
- 2 sneetjes (oud) brood
- 80 ml melk
- 1 ei
- 15 gram roomboter
- 1 kleine appel
- 1 klein handje rozijnen
- 20 gram kristalsuiker
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/2 tl kaneel
- Poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal lichtjes in.
- Wel de rozijnen 10 minuten in een bakje met lauwwarm water en smelt de roomboter in steelpannetje op laag vuur.
- Snijd het brood in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Doe de broodstukjes in een grote kom.
- Schil vervolgens de appel en snijd ook deze ter grootte van dobbelstenen. Voeg de appel toe aan de stukjes brood.
- Breek het ei in een andere mengkom en voeg hieraan de melk, de gesmolten boter, de suiker, het vanille-extract en het kaneel toe. Klop met een garde het geheel goed door elkaar.
- Dep de rozijnen droog en voeg deze toe aan het brood en de appel. Schep alles even goed door elkaar.
- Giet je melkmengsel in de schaal met het brood en de appel. Schep alles weer goed door elkaar totdat het melkmengsel volledig door het brood is opgenomen.
- Schep het broodmengsel in twee kleine ovenschaaltjes en strijk even glad met behulp van een lepel.
- Zet de ovenschaaltjes in het midden van de oven en bak de broodpudding met appel en rozijnen in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi de broodpudding voor serveren met nog een beetje poedersuiker.
Kijk hier voor meer nagerechten!