Chocoladetoetje met frambozen

Chocoladetoetje met frambozen
Nagerecht -🍴45 min + 30 min oventijd + 1 uur afkoelen -⏱4 personen

Ben jij fan van chocolade? Dan is dit chocoladetoetje met frambozen iets voor jou! Dit toetje bestaat uit een laag verkruimelde chocoladecake, een laag witte chocolademousse en nog wat verkruimelde chocoladecake. Om het extra lekker en aantrekkelijk te maken, voeg je tot slot nog wat verse frambozen toe. Bijvoorbeeld ook een perfecte afsluiter voor het kerstdiner!

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 20 cm
  • Keukenmachine
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • 4 glazen
  • Garde
Bereidingswijze
Voor de cake
  • 70 gram pure chocolade
  • 55 gram roomboter
  • 1 ei
  • 105 ml melk
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/4 el witte wijnazijn
  • 5 gram cacaopoeder
  • 40 gram bloem
  • Snufje zout
Voor de witte chocolademousse
  • 100 gram witte chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 3 el witte basterdsuiker
Voor de garnering
  • 125 gram verse frambozen
Bereidingswijze
Voor de chocoladecake
  • Verwarm de oven voor op 180°C . Vet de springvormen lichtjes in, bekleed de bodem met bakpapier en bebloem de springvorm een beetje.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de roomboter toe en laat dit smelten. Draai het vuur uit en klop de melk erdoorheen met een garde.
  • Doe het ei samen met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en klop het geheel in een aantal minuten schuimig.
  • Doe het chocolademengsel bij het eimengsel en klop het geheel tot een glad beslag. Zeef dan de bloem en het cacaopoeder boven de mengkom en voeg ook het zout toe. Spatel de bloem goed door het mengsel zodat er een mooi glad beslag ontstaat.
  • Meng de baking soda met de witte wijnazijn en voeg tot slot toe. Meng dit er ook goed doorheen.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak de taart in circa 30 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Als de cake gaar is laat je de cake 5 minuten afkoelen in de springvorm. Haal het er dan voorzichtig uit en laat het volledig afkoelen op een taartrooster.
Voor de witte chocolademousse
  • Als de cake is afgekoeld, kun je starten met het maken van de witte chocolademousse. Smelt hiervoor wederom de chocolade au-bain marie of in de magnetron.
  • Splits de eieren, maar gebruik maar 1 eidooier. Kluts de eidooier met 1 el witte basterdsuiker en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Mix in de tussentijd de slagroom stijf. Mix ook de eiwitten samen met 2 el witte basterdsuiker tot stijve pieken.
  • Voeg als eerst de slagroom toe aan het chocolademengsel en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de helft van de eiwitten toe en spatel dit er voorzichtig en zo kort mogelijk doorheen. Doe dit hetzelfde voor de overgebleven eiwitten.
Opmaken van het toetje
  • Verkruimel de cake fijn. En verdeel bijna alles over de bodem van de glaasjes.
  • Doe de witte chocolademousse in een spuitzak en spuit het vervolgens gelijkmatig over de vier glaasjes.
  • Voeg dan de rest van de cakekruimels toe en garneer met de verse frambozen.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.

Kijk hier voor meer nagerechten!