Eton mess

Eton mess

Eton mess, een klassiek Engels nagerecht op basis van aardbeien, meringue en slagroom. Dit toetje bestaat al heel erg lang, sinds eind 19e eeuw, dus het werd eens tijd om dit toetje ook op deze website te zetten. Je kunt gaan voor een makkelijke versie met kant-en-klare meringue of je kunt de meringue ook zelf maken. Ik besloot om te gaan voor de korte versie, zodat je dit toetje echt binnen no-time op tafel hebt staan. Als je eton mess met aardbei bereid en in de koelkast bewaard, dan verliest de meringue haar knapperigheid. Daarom is het slim om de meringue pas net voor serveren erdoorheen te mengen!

Eton mess bereiden

Dit overheerlijke toetje met aardbeien is misschien wel één van de nagerechten die het makkelijkst te bereiden is. Klop de slagroom stijf met de suiker en was de aardbeien. Verwijder vervolgens het kroontje van de aardbeien en snijd iedere aardbei door vieren. Verkruimel de meringues en zet even een kwart opzij. Deze gebruik je op het laatst om je toetje te garneren. Meng de slagroom met de aardbeien en 3/4 van de meringuestukjes. Schep het geheel in een grote kom en garneer met de overgebleven meringuestukjes. Eventueel kun je ook nog wat extra aardbeien toevoegen!

Eton mess

Eton mess

Een heerlijk Engels nagerecht op basis van slagroom, meringue en aardbeien.
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Mixer
  • Spuitzak+spuitmondje
  • Magnetron

Ingrediënten
  

  • 150 ml slagroom
  • 200 gram aardbeien
  • 1 el kristalsuiker
  • 100 gram meringue

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien in vieren.
  • Verkruimel de meringues en houd ongeveer een kwart even apart. Meng de slagroom met de aardbeien en de meringuestukjes. Schep het geheel in een groot bord en garneer met de stukjes meringue die je apart hebt gehouden. Eventueel kun je het ook direct verdelen over twee kommetjes of glaasjes.
  • Geniet ervan!