Limoncello tiramisu met frambozen
Nagerecht – ⏱️ 25 min + 3-4 uur opstijven – ? 4-6 personen
Deze limoncello tiramisu met frambozen is echt een zomerse variant op de klassieke tiramisu! Zoals de naam al aangeeft, bevat deze tiramisu limoncello. Dit geeft deze tiramisu zowel een zoete als frisse smaak. De frambozen bovenop de tiramisu maken het helemaal af! Het mascarponemengsel is super romig en luchtig. Dit komt door de toevoeging van slagroom en de opgeklopte eiwitten. Niet moeilijk om te maken en een perfect zomers nagerecht!
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
Voor het mascarponemengsel
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom
- 60 gram poedersuiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- Rasp van 1 citroen
- Snufje zout
Voor de lange vingers
- 1 pak lange vingers
- 100 ml limoncello
- Sap van 2 citroenen
Garnering
- 140 gram frambozen
- 1 tl citroenrasp
- Poedersuiker
Bereidingswijze
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de eidooiers samen met één eetlepel suiker en het citroenrasp. Klop dit in circa 5 minuten tot een luchtige massa. Meng hier vervolgens de mascarpone door tot een mooi egaal mengsel. Spatel door het eidooiermengsel de eiwitten.
- Klop de slagroom bijna stijf samen met de poedersuiker. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel.
- Meng de limoncello met het sap van de 2 citroenen. Doop hierin de helft van de lange vingers en leg dit op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop dan weer een laag lange vingers gedoopt in de limoncello. Schep hier tot slot de rest van met mascarponemengsel op en strijk glad.
- Laat de tiramisu nu 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de tiramisu voor serveren met de frambozen, wat poedersuiker en citroenrasp en je limoncello tiramisu met frambozen is klaar.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer nagerechten!