Mangomousse met passievrucht
Nagerecht – ? 15 min + 2 uur koelkast- ? 2 personen
Chocolademousse is natuurlijk erg lekker, maar deze mangomousse met passievrucht is ook echt een toppertje. Deze mangomousse met passievrucht is lekker luchtig en verfrissend. Dit toetje maak je met verse mango en Griekse yoghurt. De slagroom in het toetje zorgt voor een lekkere romige smaak. De passievrucht boven op de mangomousse zorgt voor een zoetzure smaak. Je kunt dit toetje mooi presenteren in een glas of weckpot!
Benodigdheden
- 2 glazen/weckpotten
- Staafmixer/Foodprocessor
- Keukenmachine/Handmixer
Ingrediënten
- 1 passievrucht
- 1/2 mango
- 100 ml Griekse Yoghurt
- 100 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 el kristalsuiker
- 2 eiwitten
Bereidingswijze
- Doe het vruchtvlees van de mango in een mengkom of in de foodprocessor. Voeg de Griekse yoghurt toe en pureer het geheel fijn met de staafmixer of de foodprocessor.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Voeg dit toe aan de Griekse yoghurt en het mangomengsel en meng goed door elkaar.
- Maak de kom schoon of pak een nieuwe kom en klop daarin de eiwitten stijf met de kristalsuiker.
- Voeg de eiwitten toe aan het mangomengsel en spatel dit er luchtig doorheen. Stop ermee zodra de eiwitten goed gemengd zijn, dus spatel niet te lang.
- Schep de mangomousse in de weckpotten of in glazen en zet ze voor 2 uur in de koelkast.
- Haal na 2 uur de mangomousse uit de koelast en snijd de passievrucht open. Verdeel het vruchtvlees van de passievrucht over de mangomousse.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor nog meer inspiratie voor nagerechten!