Marsmousse
Nagerecht – ? 20 min + 3 uur wachten – ? 4 personen
De naam marsmousse verklapt het eigenlijk al, maar dit is een chocolademousse gemaakt van mars repen. Het lekkere hieraan is, dat er in deze chocolademousse ook de karamel van de mars repen zit verwerkt. Deze marsmousse maak je in 20 minuten met slechts 6 ingrediënten. Daarna hoef je de mousse alleen nog een paar uur op te laten stijven in de koelkast. Ik heb ervoor gekozen om de marsmousse direct in glaasjes te doen, maar als je het op een andere manier wilt serveren kan dat natuurlijk ook!
Benodigdheden
- Mixer
Ingrediënten
- 3 Mars repen
- 250 ml slagroom
- 10 gram cacaopoeder
- 10 gram suiker
- 5 eieren (alleen de eiwitten)
- Mespuntje zout
Bereidingswijze
- Snijd de Marsen in plakjes en doe ze in een steelpannetje. Voeg ook 50 ml slagroom toe en de cacao. Zet het steelpannetje op laag vuur en laat de Marsen smelten. Dit duurt 5 à 10 minuten. Blijf tussendoor goed doorroeren. Als de Marsen volledig zijn gesmolten, haal je het pannetje van het vuur en laat je het een beetje afkoelen.
- Klop 125 ml slagroom stijf en zet even apart. Klop daarna ook de eiwitten stijf.
- Voeg een klein beetje van de slagroom toe aan de chocolade en roer dit erdoorheen (op die manier kun je het “familie maken”). Voeg dan ook de rest van de slagroom toe en meng dit er doorheen met een spatel.
- Doe dan de eiwitten erbij en spatel dit er voorzichtig doorheen. Klop het niet want dan verliest de mousse haar luchtigheid.
- Schenk de mousse in glaasjes en laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Klop voordat je de marsmousse gaat serveren de resterende slagroom op met 10 gram suiker. Schep een beetje slagroom bovenop de marsmousse.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer toetjes recepten!