Mascarpone-frambozen toetje
Nagerecht -⏱15 min ?4 personen
Op zoek naar een snel nagerecht? Dan is dit mascarpone-frambozen toetje perfect! Dit toetje maak je op basis van een mascarponeroom met aardbeienjam erin verwerkt (lekker zoet) en maak je af met verse frambozen en eventueel nog wat poedersuiker. Makkelijker dan dit toetje kan het bijna niet worden! Je kunt dit toetje ook nog lekkerdere maken, door er bijvoorbeeld stukjes cake aan toe te voegen. Op deze manier ontstaat er een soort trifle, wat ook een zeer populair toetje is.
Benodigdheden
- 4 glaasjes/weckpotten
- Garde/mixer
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 150 ml slagroom
- 300 gram aardbeienjam
- 125 gram verse frambozen
- Poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze
Voor de cake
- Klop de slagroom bijna stijf. Roer de mascarpone kort los en voeg toe aan de slagroom, klop het geheel nu tot een mooi stevige room. Roer de jam ook kort los met behulp van een vork en voeg toe aan de mascarponeroom. Spatel de jam erdoorheen.
- Verdeel 1/8 van de mascarponeroom over de bodem van een glas, verdeel hierover een paar frambozen, weer 1/8 van de room gevolgd door weer een paar frambozen. Garneer eventueel met een beetje poedersuiker.
- Herhaal de vorige stappen ook voor de overige 3 glaasjes.
- Geniet van de mascarpone-frambozen toetje.
Kijk hier voor meer lekkere nagerechten!