Tiramisu met aardbeien
Tiramisu, ik houd ervan. Ik deelde al eerder een klassieke tiramisu met koffie en drank, maar deze tiramisu met aardbeien is perfect voor als je geen alcohol of koffie lust/mag. Bovendien gaan er ook geen rauwe eieren in deze tiramisu. Dit maakt deze tiramisu ook een geschikt toetje voor zwangere vrouwen. Ik koos ervoor om de tiramisu met aardbeien in leuke glaasjes te serveren. Ideaal om van tevoren voor te bereiden, want dit toetje moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Het enige dat je hoeft te doen voordat je de tiramisu opdient, is er nog een extra lange vinger in te stoppen voor wat extra decoratie. Echt genieten!
Tiramisu met aardbeien bereiden
Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en de twee soorten suiker. Voeg dan de aardbeienjam toe en meng erdoorheen. Doe het sinaasappelsap in een diep bord en week hierin een aantal lange vingers. Verdeel deze over de bodem van de glaasjes. Schep hierop het mascarponemengsel gevolgd door wat aardbeien. Herhaal deze stap nog een keer, totdat alle glaasjes gevuld zijn. Rasp de witte chocolade en garneer hiermee je tiramisu. Laat de tiramisu nu minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Steek net voor serveren nog een lange vinger in het glaasje en je hebt een heerlijk nagerecht!
Tiramisu met aardbeien
Benodigdheden
- 4 glaasjes
- Garde/Vork
- Rasp
Ingrediënten
- 150 gram mascarpone
- 150 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 400 gram aardbeien
- 150 ml sinaasappelsap
- 16 lange vingers
- 100 gram aardbeienjam
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el witte basterdsuiker
- 20 gram witte chocolade
Bereidingswijze
- Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de vanillesuiker en de witte basterdsuiker. Klop zo kort mogelijk, maar wel dat alles gemengd is. Dat zorgt ervoor dat het niet te dun wordt. Voeg dan de aardbeienjam toe en meng dit er ook doorheen.
- Doe het sinaasappelsap in een diep bord en week hierin 6 lange vingers. Snijd vervolgens de lange vingers doormidden.
- Was 8 aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien vervolgens in stukjes.
- Verdeel 3 stukjes lange vinger per glaasje over de bodem en schep in ieder glaasje 1/8 van het mascarponemengsel. Schep hierop de stukjes aardbei.
- Week wederom 6 lange vingers in het sinaasappelsap en snijd doormidden. Verdeel weer over ieder glaasje 3 stukjes. Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel.
- Was de rest van de aardbeien en snijd doormidden. Verdeel de aardbeien over de glaasjes.
- Rasp je witte chocolade en strooi deze over de aardbeien.
- Laat je tiramisu met aardbeien nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Steek een lange vinger in je tiramisu met aardbeien voordat je deze serveert.
- Geniet ervan!