Aardbeien crumble met havermout

Aardbeien crumble met havermout
Ontbijt – ? 5 min +20 min oven – ? 1 persoon

Deze aardbeien crumble met havermout is eigenlijk heel veelzijdig. Zo kun je het eten als een lekker ontbijtje (als je wat meer tijd hebt in de ochtend), maar je kunt het ook serveren als een wat gezonder toetje! Deze aardbeien crumble met havermout heb je binnen 5 minuten gemaakt, daarna hoeft de crumble alleen nog even in de oven afgebakken te worden. In de oven worden de aardbeien lekker zacht, zodat een soort compote ontstaat. De crumble wordt daarentegen juist krokant, wat het een perfecte combinatie maakt! Heb je meer zin in een ongezondere variant in de vorm van een apple crumble? Niet getreurd, want op Koken&Bakken doe je zo staat ook een heerlijk recept voor een zelfgemaakte apple crumble met kaneelijs!

Benodigdheden
  • Ovenschaaltje
Ingrediënten
  • 100 gram aardbeien
  • 20 gram havermout
  • 15 gram (volkoren)meel
  • 10 gram roomboter
  • 10 gram honing
  • 2 el water
  • Boter om in te vetten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaaltje in met een beetje boter.
  • Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze vervolgens in vieren. Meng ze met 2 el water en voeg ze toe aan het ovenschaaltje.
  • Verwarm de roomboter samen met de honing, totdat alle roomboter is gesmolten. Dit kun je doen in een steelpannetje of in de magnetron.
  • Meng de bloem en de havermout door elkaar en voeg daaraan de gesmolten boter en honing toe. Roer dit goed door elkaar zodat er een crumble ontstaat.
  • Verdeel de crumble over de aardbeien en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de aardbeien crumble met havermout in circa 20 minuten goudbruin.
  • Haal voorzichtig uit de oven en laat even 5 minuten afkoelen voordat je de crumble opeet.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer ontbijt recepten!