Appel-kaneel ontbijt trifle
Ontbijt – ? 10 min – ? 2 personen
Ik vind het altijd leuk om nieuwe ontbijtrecepten te bedenken. Ik ontbijt graag op een gezonde manier en het liefst voeg ik ook direct fruit toe. Op die manier zorg ik ervoor dat ik voldoende fruit eet. Daarnaast vind ik het altijd lekker om iets met kwark of yoghurt te ontbijten, omdat dit vaak een wat sneller ontbijtje is. Deze appel-kaneel ontbijt trifle maak je met appel-kaneel kwark, een gekarameliseerd appeltje en zelfgemaakte granola. Echt een lekkere start van je dag! Ook lekker om als gezonder nagerecht te serveren.
Ingrediënten
- 300 ml Appel-Kaneel kwark
- 2 grote appels (bijv. Jonagold)
- 15 gram honing
- 1 tl kaneel
- 6 el (Zelfgemaakte) granola
Bereidingswijze
- Snijd de appels in kleine stukjes.
- Verwarm een scheutje bakboter in een koekenpan en voeg de appels toe. Roer ze er even goed doorheen, zodat alle appels een laagje boter hebben. Voeg dan de honing toe en bak de appeltjes circa 5 minuten. De appeltjes zullen dan wat zachter worden en karameliseren.
- Verdeel een laagje appeltjes over 2 schaaltjes en schep hierop per kom 75 ml kwark. Schep hierop de rest van de appeltjes gevolgd door de rest van de kwark.
- Verdeel tot slot per kom 3 el granola erover. Heb je wat meer honger? Je kunt altijd meer granola toevoegen!
- Geniet van je appel-kaneel ontbijt trifle.
Kijk hier voor meer ontbijt recepten!