Appel-kaneel pannenkoekjes

Appel-kaneel pannenkoekjes
Ontbijt -⏱️15 min -?1 persoon

Appel-kaneel pannenkoekjes, waarvan je de appel niet eens terugziet. De appel zit namelijk geraspt in het beslag en bak je mee. Dit geeft een heerlijke smaak. Extra lekker met ook wat rozijntjes in het beslag en natuurlijk kaneel. Ik heb ervoor gekozen om de pannenkoekjes te maken met gemalen havermout, maar je kunt ook gewone bloem gebruiken. Ik garneer de appel-kaneel pannenkoekjes graag met wat pannenkoekenstroop, honing of maple syrup.

Ingrediënten
  • 60 ml yoghurt
  • 1 ei
  • 35 gram havermout
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 15 gram rozijnen
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp vervolgens de appel.
  • Maal de havermout fijn tot havermeel.
  • Meng het ei samen met de yoghurt in een bakje. Voeg hieraan het havermeel, de geraspte appel en de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur. Zodra de pan aan het opwarmen is, voeg je circa 1/4 van het beslag toe.
  • Bak vervolgens de appel-kaneel pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar in circa 2 tot 3 minuten per kant.
  • Herhaal deze stappen net zolang, totdat al het beslag op is.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met wat stroop.
  • Geniet ervan!

Bekijk hier voor meer ontbijt recepten!