Appelschijf pannenkoekjes
Ontbijt – ⏱️ 15 min – ? 1 persoon
Appelschijf pannenkoekjes. Het heeft wel een beetje iets weg van een appelbeignet, alleen frituur je deze appelschijf pannenkoekjes niet, maar je bakt ze in de pan. Bovendien is het beslag ook een stuk gezonder, want dit is een mix van kwark, ei en bloem. Ze zien er niet alleen heel lekker uit, ze zijn ook echt heel lekker. Heerlijk in combinatie met een beetje maple syrup, rozijnen en kaneel.
Ingrediënten
Voor de pannenkoekjes
- 80 gram (magere) kwark
- 1 ei
- 30 gram bloem
- 1 grote appel
- Kaneel
- 1 tl citroen
- Bakboter
Voor de garnering
- Maple syrup/honing/stroop
- Klein handje gewelde rozijnen
- Kaneel
Bereidingswijze
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in schijven van circa 0,5 cm dik en meng met het citroensap en een beetje kaneel.
- Klop dan de kwark los en voeg het ei toe. Klop dit er goed doorheen en voeg dan de bloem toe. Mix nu alles nog een keer goed door elkaar, zodat er een egaal beslag ontstaat.
- Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur. Zodra de pan aan het opwarmen is, haal je de appelschijven met je vingers door het beslag, zodat heel de appelschijf bedekt is.
- Bak vervolgens de appelschijf pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar in circa 2 tot 3 minuten per kant.
- Herhaal deze stappen net zolang, totdat alle appelschijven zijn gebakken.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met de kaneel, rozijnen en siroop.
- Geniet ervan!
Bekijk hier voor meer ontbijt recepten!