Appeltaart overnight oats
Ontbijt – ⏱️ 5 min + 1 nacht in koelkast – ? 1 persoon
Met deze appeltaart overnight oats start je jouw dag op een gezonde en lekkere manier. De bereidingstijd van dit ontbijtje is slechts 5 minuten, maar je moet wel even geduld hebben, want de havermout moet een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend bak je de appeltjes samen met wat kaneel en honing in een pan en die serveer je bovenop de overnight oats.
Ingrediënten
- 25 gram havermout
- 5 gram chiazaad
- 10 gram rozijnen
- 125 ml water
- 5 el kwark
- 1 appel
- 2 tl kaneel
- Scheutje honing
- Bakboter
Bereidingswijze
- Meng een avond van tevoren de havermout, de chiazaad, de rozijnen, de kaneel en het water goed door elkaar. Zet vervolgens een nacht in de koelkast.
- Haal de havermout de volgende ochtend uit de koelkast en roer nog even goed door elkaar. Voeg dan één eetlepel kwark toe en meng nogmaals door elkaar. Schep vervolgens de helft in een weckpotje of ontbijtkom en schep hierop twee eetlepels kwark. Herhaal deze twee stappen nogmaals.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verwarm een scheutje bakboter in een koekenpan en bak de appeltjes in circa 3 minuten goudbruin samen met de kaneel en een scheutje honing.
- Schep de appeltjes op de kwark en je heerlijke appeltaart overnight oats is klaar.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten!