Blueberry muffin havermoutpap

Blueberry muffin havermoutpap
Ontbijt – ? 10 min – ? 1 persoon

Ben je een liefhebber van havermoutpap? Dan is deze blueberry muffin havermoutpap echt een aanrader. In deze havermoutpap zitten banaan en blauwe bessen verwerkt. De blauwe bessen zorgen voor de paarsige kleur. Ik houd ervan om het te serveren met nog een paar blauwe bessen en een schepje pindakaas. De pindakaas maakt de blueberry muffin havermoutpap extra smeuïg.

Ingrediënten

Voor de havermoutpap

  • 35 gram havermout
  • 150 ml melk (naar keuze)
  • 1/2 banaan
  • 50 gram (diepvries) blauwe bessen
  • 1 tl kaneel

Voor de topping

  • 1 tl pindakaas
  • Een paar blauwe bessen
Bereidingswijze
  • Verwarm de havermout met de melk en de kaneel in een pannetje op laag vuur. Verwarm het geheel 3 minuten en roer regelmatig even door.
  • Prak intussen de banaan helemaal fijn met behulp van een vork.
  • Voeg de banaan toe aan de havermout en roer er even goed doorheen. Daarna kunnen de blauwe bessen erbij. Meng deze ook even goed door de havermoutpap en verwarm het geheel onder af en toe roeren nogmaals 3 tot 5 minuten. Intussen zal de havermoutpap steeds een beetje dikker worden.
  • Heb je een vaste pindakaas, verwarm deze dan even kort in de magnetron (hoeft niet per se).
  • Schep de havermoutpap in een ontbijtkom en schep de pindakaas erop. Garneer met een paar blauwe bessen.

Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten?