Carrot cake havermout

Carrot cake havermout
Ontbijt – ? 10 min – ? 1 persoon

Havermoutpap heb je in heel veel verschillende soorten varianten. Zo heb ik al eerder een havermoutpap met appel en kaneel gedeeld, vandaag ga ik voor een carrot cake havermout variant. Aan deze havermout voeg je geraspte wortel toe. Samen met de koek- en speculaaskruiden, rozijntjes en de pecannoten krijg je echt een lekkere carrot cake smaak. Dan wel een gezonde variant! Top de havermoutpap af met een beetje pindakaas en je hebt het perfect ontbijt. Bovendien zorgt havermout er ook voor dat je voor een lange tijd vol zit. Dit is erg prettig!

Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 150 ml (amandel)melk
  • 15 gram rozijnen
  • 40 geraspte wortel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 10 gram pecannoten
  • 10 gram pindakaas
Bereidingswijze
  • Zet een pannetje op laag vuur en voeg de melk toe. Laat voor 1 minuut warm worden, zorg dat de melk niet gaat koken.
  • Voeg de havermout toe samen met 35 gram van de wortel, 10 gram van de rozijnen en de koek- en speculaaskruiden. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor circa 5 minuutjes.
  • Hak intussen de pecannoten grof en als je gebruik maakt van een ‘vaste’ pindakaas, warm deze dan even kort op, bijvoorbeeld in de magnetron.
  • Als de carrot cake havermout lekker is ingedikt, zodat er een havermoutpap ontstaat, schep je de pap in een schaaltje. Leg in nette lijnen de overgebleven wortel en rozijnen en de gehakte pecannoten naast elkaar. Schep de pindakaas erbij en je lekkere ontbijtje is klaar!

Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten.