Carrot cake pannenkoekjes

Carrot cake pannenkoekjes

Carrot cake pannenkoekjes, een heerlijke manier om bij je ontbijt of lunch alvast wat groenten te eten. Je hebt namelijk niet eens door dat er groenten in de pannenkoekjes zit. De wortels in deze kleine pannenkoekjes proef je namelijk niet zo goed, maar zorgen wel voor een heerlijke zoete smaak. Eigenlijk zijn dit gezonde pannenkoekjes, waar je voor een langere tijd vol van zit. Bovendien zijn ze heel eenvoudig om te maken. En misschien nog wel belangrijker, ze zijn super lekker! Zelf heb ik gekozen om de pannenkoekjes te maken met volkoren tarwemeel, maar je kunt ook bloem gebruiken.

Carrot cake pannenkoekjes bereiden

Zin gekregen om deze pannenkoekjes te gaan maken? Laten we aan de slag gaan! Doe de Griekse yoghurt samen met het ei in een beslagkom. Kluts door elkaar en voeg dan het meel, het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe. Hak dan de pecannoten grof en voeg deze samen met de geraspte wortel toe aan het beslag. Spatel dit door het beslag heen. Bak de pannenkoekjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de pannenkoekjes op een bord op elkaar, zodat een mooi stapeltje ontstaat. Nu is het tijd om je ontbijt helemaal af te maken. Schep nog wat yoghurt op je stapel met pannenkoekjes en garneer met wat geraspte wortel en koek-en speculaaskruiden. Geniet ervan!

Carrot cake pannenkoekjes

Carrot cake pannenkoekjes

Heerlijke fluffy carrot cake pannenkoekjes. Ideaal om meteen groenten aan je ontbijt toe te voegen.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 35 gram volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • 80 gram Griekse yoghurt + extra om te garneren
  • 50 gram fijngeraspte wortel + extra om te garneren
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden + extra om te garneren
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 gram rozijnen
  • 10 gram pecannoten
  • Bakboter

Bereidingswijze

  • Doe de Griekse yoghurt in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar met behulp van een garde of vork.
  • Voeg dan het volkoren tarwemeel samen met het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Hak de pecannoten grof en voeg deze toe aan het beslag samen met de geraspte wortel en de rozijnen. Meng dit er even kort doorheen.
  • Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
  • Als de pan goed warm is voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als past. Bak de pannenkoekjes in circa 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
  • Garneer de carrot cake pannenkoekjes met wat Griekse yoghurt, koek- en speculaaskruiden en geraspte wortel.
  • Smakelijk eten!