Carrot cake pannenkoekjes

Carrot cake pannenkoekjes
Ontbijt – ? 20 min – ? 1 persoon

Carrot cake pannenkoekjes, een heerlijke manier om bij je ontbijt of lunch alvast wat groenten te eten. Je hebt namelijk niet eens door dat er groenten in zit. De wortels in deze carrot cake pannenkoekjes, zorgen namelijk alleen voor een lekkere zoete smaak. Eigenlijk zijn dit gezonde pannenkoekjes, waar je voor een langere tijd vol van zit. Bovendien zijn ze heel eenvoudig om te maken. En natuurlijk super lekker!

Ingrediënten
  • 35 volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • 80 gram Griekse yoghurt + extra om te garneren
  • 50 gram fijngeraspte wortel + extra om te garneren
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden + extra om te garneren
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 gram rozijnen
  • 10 gram pecannoten
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Doe de Griekse yoghurt in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar met behulp van een garde of vork.
  • Voeg dan het volkoren tarwemeel toe, samen met het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Hak de pecannoten grof en voeg deze toe aan het beslag samen met de rozijnen. Meng dit er even kort doorheen.
  • Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
  • Als de pan goed warm is voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als dat past. Bak ze in circa 2 minuten per kan goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
  • Garneer de carrot cake pannenkoekjes met wat Griekse yoghurt, koek- en speculaaskruiden en geraspte wortel.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten!