Chiapudding met fruitcompote

Chiapudding met fruitcompote
Ontbijt – ? 10 min + 1 nacht wachten – ? 1 persoon

Een gezonde start van de dag is wat mij betreft erg belangrijk. Ik probeer mijn ontbijtjes veel af te wisselen, zodat ik lekker gevarieerd eet. Naast de havermoutpap met appel, is chiapudding met fruitcompote ook één van mijn favoriete gerechten om de dag mee te starten. Dit recept maak je voor een deel de avond van tevoren en je maakt het gerecht af in de ochtend. Chiapudding wordt gemaakt met chiazaad. Door het chiazaad samen met de melk gedurende de nacht in de koelkast te zetten, krijg je echt een “yelly” pudding. Je zult zien dat de chiazaadjes namelijk de melk opnemen.

Ingrediënten

Voor de chiapudding

  • 25 gram chiazaad
  • 125 ml amandel-, soja- of halfvolle melk
  • 2 gram honing
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Voor de fruitcompote

  • 100 gram zomerfruitmix (diepvries)
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
Bereidingswijze

De avond van tevoren

  • Doe het chiazaad in een bakje samen met de koek- en speculaaskruiden en de honing. Giet hierover de melk en meng het goed door elkaar. Zet gedurende de hele nacht in de koelkast. Schep het geheel tussendoor een keertje om, zodat je zeker weet dat alle melk wordt opgenomen door het chiazaad.

In de ochtend

  • Schil voor de fruitcompote de appel en snijd in kleine stukjes. Doe de appelstukjes samen met de zomerfruitmix in een steelpan en verwarm op matig vuur voor circa 5-7 minuten.
  • Doe de helft van de fruitcompote in een bakje of glas en schep hierop de helft van de chiapudding. Schep vervolgens de rest van de fruitcompote op de chiapudding en voeg tot slot de overgebleven chiapudding toe. Zo krijg je mooie laagjes, waardoor je gerecht er extra lekker uit ziet. Garneer eventueel met nog wat extra fruit zoals blauwe bessen. Ook een schepje kwark bovenop de chiapudding met fruitcompote is erg lekker!

Op zoek naar nog meer gezonde ontbijt recepten? Neem dan eens hier een kijkje!