Frambozen pannenkoekjes
Ontbijt – ? 15 min – ? 1 persoon
Frambozen pannenkoekjes. Niet alleen prachtig van kleur, maar ook ontzettend lekker. De frambozen die verwerkt zijn in het pannenkoekenbeslag, zorgen namelijk voor een heerlijke zoete smaak. Bovendien zorgt dit er ook direct voor dat je bij je ontbijt al fruit binnenkrijgt. Eenvoudig om te maken en een gezonde en lekkere start van de dag.
Ingrediënten
- 30 volkoren tarwemeel
- 1 ei
- 80 gram kwark + extra om te garneren
- 75 gram diepvriesframbozen (ontdooid)
- 1 tl bakpoeder
- Bakboter
Bereidingswijze
- Doe de frambozen in een mengkom en plet ze met behulp van een vork. Voeg de kwark en het ei toe en meng alles goed door elkaar met behulp van een garde of vork.
- Voeg dan het volkoren tarwemeel toe samen met het bakpoeder. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
- Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
- Als de pan goed warm is, voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als dat past. Bak ze in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
- Garneer de frambozen pannenkoekjes met wat extra kwark.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten!