Frambozen yoghurt met chiapudding
Ontbijt – ? 10 min + 1 nacht wachten – ? 1 persoon
Een heerlijk ontbijt vol met fruit, dat is deze frambozen yoghurt met chiapudding en passievrucht. Het is zo’n lekker ontbijt, dat het bijna voelt alsof je een toetje aan het eten bent in de ochtend. De frambozen yoghurt met chiapudding en passievrucht maak je in 3 delen. Zo maak je eerst de chiapudding, want die moet een nachtje de koelkast in. Vervolgens maak je in de ochtend de frambozen yoghurt door (diepvries)frambozen te pureren samen met Griekse yoghurt. Tot slot maak je de laagjes, zodat er een mooi ontbijt ontstaat!
Benodigdheden
- Staafmixer/Blender
Ingrediënten
Voor de frambozen yoghurt
- 150 ml Griekse yoghurt
- 50 gram (diepvries)frambozen
Voor de chiapudding
- 25 gram chiazaad
- 125 ml (amandel)melk
- 1 tl honing
Topping
- 1 passievrucht
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de chiapudding. Doe hiervoor het chiazaad, samen met de (amandel)melk en de honing in een bakje en meng goed door elkaar. Zet een nachtje in de koelkast. Soms kan het handig zijn om het tussendoor nog even een keertje door elkaar te roeren.
- Mix de volgende ochtend de (diepvries)frambozen met de Griekse yoghurt fijn. Giet dit mengsel in een glas of weckpot.
- Schep hierop voorzicht de chiapudding zodat mooie laagjes ontstaan.
- Snijd tot slot de passievrucht open en haal voorzichtig het vruchtvlees eruit. Verdeel het vruchtvlees over de chiapudding en je ontbijt is al klaar!
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer gezonde ontbijtrecepten!